Logo Universiteit Utrecht

Beyond 'Religion versus Emancipation’

Documentaire

In Nederland wordt de veelvoorkomende term ‘islamdebat’ gebruikt om onderscheid te maken tussen Nederlandse ‘normen en waarden’ in oppositie tot de normen en waarden van Islam. In debatten wordt vaak geconcludeerd dat deze twee met elkaar in conflict zijn, specifiek in termen van emancipatie van vrouwen.

Tegelijkertijd bekeren er in Nederland ruim 500 mensen per jaar tot Islam, waarvan het meerendeel vrouwen. Als de ‘normen en waarden’ inderdaad niet overeenkomen, wat voor effect heeft dat dan op deze vrouwen? From: “Delfts Blauw Meets Hijab”, Vimeo.

In de context van ons onderzoekprogramma over religie en emancipatie, nodigen we u van harte uit voor de vertoning van de documentaire “Delfts Blauw Meets Hijab”, van filmmaker Janina Pigaht. Na de documentaire gaan we in gesprek met de filmmaker en verschillende academici die onderzoek doen naar bekering in de Europese context. De film en het programma zullen in het Nederlands zijn, een van de sprekers spreekt Engels maar kan zo nodig vertaald worden.

Toegang tot de vertoning is gratis, maar aanmelding via het onderstaande formulier is noodzakelijk. Het programme begint op 10 april 2019 om 19:30 in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Na de aanmelding ontvangt u meer details over het programma.

Aanmelding is helaas gesloten.